уторак, 14. јануар 2014.

Vinski podrumi

Vinski podrum je veoma komplikovana prostorija po pitanju dizajna, zbog činjenice da vino treba da se čuva u odgovarajućim uslovima. To bi trebalo da bude dobro izolovana prostorija, da poseduje jedinice za hlađenje  i puno polica za skladištenje vina. 

 
U slučaju da ste ljubitelj vina pogledajte ove primere na fotografijama za dizajn vinskih podruma, ali i ideje koje možete da primenite u vašem domu.


 
 


 
 
 Moderan stil u dizajnu prostorija za skladištenje vina.:

 
 


 

Spiralni sistem za skladištenje vina prvi put je razvio Francuz Georges Harnois, 1977.godine.
Ako ste jedan od ozbiljnijih sakupljača i ljubitelja vina, možda će vam biti interesantan ovaj Spiralni podrum.


Jedan ovakav podrum može da primi oko 2000 boca u savršenim uslovima skladištenja.


Kao i tradicionalni vinski podrum i spiralni podrum se oslanja na okolnu zemlju, koja ima ulogu izolatora, a postoji i genijalni sistem protoka vazduha, koji održava konstantnu temperaturu.

 
Sistem pomaže u sprečavanju da vazduh u podrumu postane ustajao, i pošto je uvek iste temperature kao normalna temperature zemlje, on generalno ima optimalnu temperature podruma od 8 do 15 stepeni Celzijusa.


Dobra stvar je što možete da sakrijete takav podrum ispod poklopca u, praktično, bilo kojoj prostoriji u prizemlju u vašoj kući.


 


Evo nekoliko primera kako možete napraviti jednostavno i brzo, čak i u postojećim uslovima, malo mesta za svoja omiljena vina.
 
 
 
 
I na kraju jedan umetnički pogled na celu stvar:


Živeli!
 

 

Нема коментара:

Постави коментар